A+ A A-

LA LICEUL TEHNOLOGIC OCNA MUREȘ S-A DESCHIS CERCUL ȘCOLAR “CUNOAȘTE LUMEA PRIN ECONOMIE!”

Vineri, 20 ianuarie, 2018, la Liceul Tehnologic Ocna Mureş, în prezenţa  elevilor şi a cadrelor didactice, a avut loc deschiderea Cercului şcolar „Cunoaşte lumea prin Economie”. Cercul este coordonat de prof. Adrian Popi, în colaborare cu: prof. Simona Fleacă, prof. Elena Maria Udrea, prof. Cristina Câmpean şi prof.  Dorina Bogdan.

         

Lucrările acestui cerc au fost deschise de directorul şcolii, prof. Cornelia Popescu, care a insistat pe rolul educativ şi formativ al activităţilor  propuse. Prof. Adrian Popi a prezentat  obiectivele proiectului şi a precizat că proiectul se adresează tuturor elevilor, indiferent de profilul clasei la care studiază: „Elevii participanți au  posibilitatea:

˗        de abordare pluridisciplinară a unei teme economice din perspectiva mai multor discipline: Matematică, Fizică, Chimie, Sociologie, Protecția mediului, Tehnologii;

˗        de inițiere în metodele de cercetare a fenomenelor economice actuale (economia resurselor, economia reproductivă, economia națională, economia europeană etc.);

˗        să cunoască modele de succes profesional și personal;

˗        să-și formeze și să-și dezvolte abilități pe termen lung: abilitatea de a analiza și de a lua decizii; abilități pentru munca în servicii, creativitatea; abilitatea de a comunica.”  

 

          Invitații de onoare au fost profesori universitari de la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: prof. univ. dr. Maria  Popa    decanul Facultăţii de Știinţe Economice, conf. univ. dr. Dan Constantin  Dănălețiu,  conf. univ.  Carmen  Paștiu și conf. univ. dr. Dorin  Popa. În cuvântul lor, distinşii invitaţi, au prezenat, la început, aspecte specifice domeniului economic, iar, apoi,  s-au adresat elevilor cu multă căldură, ca unor potenţiali studenţi, motivându-i să înveţe şi să trateze şcoala cu multă serizitate.

 

 

prof.  Maria Elena UDREA

Misiunea scolii

Continuarea tradiţiei de 60 de ani a şcolii, prin oferirea oportunităţilor de educaţie şi formare profesională, în colaborare cu agenţii economici locali şi prin încercarea de a ne adapta la piaţa forţei de muncă şi la cerinţele actuale ale zonei destul de afectată din punct de vedere economico-financiar. Instituţia noastră se orientează şi spre întărirea dimensiunii antreprenoriale si promovarea calificării şi a competenţelor distinctive ale şcolii în comunitatea regională şi nu numai.

Partener media

Contact info

  • 0732 226 688

  • office[at]liceultehnologicocnamures.ro

Viziunea scolii

Educarea tinerilor in spiritul cetateniei democratice, pregatirea lor pentru a fi cetateni demni ai U.E.
Adaptarea ofertei educationale pe piata fortei de munca prin calificare si recalificare.