A+ A A-

ȘCOALA ALTFEL LA „LICEUL TEHNOLOGIC OCNA MUREȘ:ALEGE MESERIILE PROPUSE DE NOI PENTRU ANUL ȘCOLAR 2019-2020!

 

ORIENTAREA PROFESIONALĂ A ABSOLVENȚILOR DE GIMNAZIU

 

În cadrul Săptămânii “Școala altfel!”, la Liceul Tehnologic Ocna Mureș s-au derulat, în zilele de 6 și 7 martie 2019, activități de promovare a ofertei educaționale a liceului, pentru anul școlar 2019-2020, elevilor care vor absolvi școlile  gimnaziale din: Noșlac, Fărău, Unirea I, Unirea II, Lunca Mureș, Ocna Mureș. Au avut loc:

·       Lecții deschise la: atelierul mecanic, laboratorul de chimie, sport, informatică.

·       Sesiuni de informare despre meseriile propuse și oportunitățile de angajare și despre accesibilitatea elevilor noștri la conținuturile de învățare.

·       Dezbateri privind importanța orientării spre școala profesională a absolvenților.

·       Prezentarea:

 - unor exemple de succes, apreciate la nivel de ISJ Alba;

- rezultatelor la concursurile școlare şi de la proiectul Erasmus;

-  activităților de antreprenoriat și de voluntariat pentru incluziunea socială a grupurilor dezavantajate.

·       Vizitarea expoziției cu lucrările elevilor de la Cercul de Grafică, Desen şi Fotografie din cadrul Clubului “Prietenii Bibliotecii”.

 

          S-au oferit următoarele  informații despre meseriile pregătite pentru anul școlar 2019-2020:

§  clasa a IX-a, la Școala profesională, de  la profilul Mecanic, cu 14 de locuri;

§  clasa a IX-a la Școala profesională de la profilul Servicii-comerț, cu 28 de locuri;

§  clasa a IX-a la Școala profesională, de la profilul Resurse naturale și protecția mediului, meseria de brutar, cu 14 de locuri.

§  clasa a IX-a la liceu zi, profilul Resurse naturale și protecția mediului, cu 28 de locuri.

          Tinerii care au 4, 5,6,7 clase și vârsta peste 14 ani pot opta pentru programul “A doua șansă“. Acest program se derulează pe patru ani de studiu și echivalează cu clasele: V,VI,VII,VIII-gimnaziu și IX,X liceu tehnologic.

  Elevii au avut ocazia să ne cunoască și să fie consiliați privind alegerea traseului profesional. Profesorii:  Onac Corina, Maier Mariana, Vancea Marcela, Fleacă Simona, Precup Anica, Udrea Maria Elena, Popi Adrian, Sanislav Sebastian, Câmpean Cristina, Bogdan Dorina, Pitea Maria, Urdărean Iustina, bibli.Bugan Luminița, alături de dir. prof. Cornelia Popescu şi cons. educativ, prof. Vigh Alexandru au  organizat și au îndrumat invitații la lecțiile demonstrative de la: Atelierul mecanic, Laboratorul de Chimie, Analiza mărfurilor, Analiza apei, Informatică, Sport, Biblioteca școlară.

          Întâlnirea cu elevii şi profesorii invitaţi a fost una caldă, emoţionantă, ei fiind plăcut surprinşi de activităţile derulate şi de căldura cu care au primiţi.

 

Autori: prof. Maria Elena Udrea

             prof. Mariana Maier

 

Misiunea scolii

Continuarea tradiţiei de 60 de ani a şcolii, prin oferirea oportunităţilor de educaţie şi formare profesională, în colaborare cu agenţii economici locali şi prin încercarea de a ne adapta la piaţa forţei de muncă şi la cerinţele actuale ale zonei destul de afectată din punct de vedere economico-financiar. Instituţia noastră se orientează şi spre întărirea dimensiunii antreprenoriale si promovarea calificării şi a competenţelor distinctive ale şcolii în comunitatea regională şi nu numai.

Partener media

Contact info

  • 0732 226 688

  • office[at]liceultehnologicocnamures.ro

Viziunea scolii

Educarea tinerilor in spiritul cetateniei democratice, pregatirea lor pentru a fi cetateni demni ai U.E.
Adaptarea ofertei educationale pe piata fortei de munca prin calificare si recalificare.